Fűtés és légkondicionálás 10 éves szakértői tapasztalattal

Hétfőtől-Péntekig: 08:00 - 18:00

24h Sürgősségi szolgálat

Ajánlat kérés

Regisztráljon garanciát

Hívjon most +36 70 540 7933

Fót-Budapest

GYIK

Gyakran feltett kérdések

Ha van kérdése. Van válaszunk!

A HVAC rövidíti a fűtést, a szellőzést és a légkondicionálást. A HVAC-t leggyakrabban a csővezeték, légszűrők, nedvesítési vezérlések és regiszterek alkotják.

A HVAC karbantartásának legfontosabb része a korlátlan légáramlás fenntartása. A por, a piszok és a törmelék a HVAC rendszer legrosszabb ellenségei. Függetlenül attól, hogy ez egy beltéri vagy kültéri egység, meg kell őriznie minden szűrőt, és a hőcserélőket és a tekercseket korlátozásoktól mentesen kell tartani.

Javasoljuk, hogy fűtési és hűtési rendszerét évente kétszer ellenőrizzük és szervizeljük; ideális esetben tavasszal és ősszel. Azt is javasoljuk, hogy a szűrő típusától függően rendszeresen cserélje ki a szűrőt. Ez egyedül kiküszöbölheti a leggyakoribb problémák megoldását, amelyekre szükség van, és jelentősen csökkentheti a súlyos bontás valószínűségét.

Helyezze a címkét a berendezés külső felületére a gyártási dátumig. Ha a készülék ötévesnél rövidebb, lehet, hogy jótállása lehetséges, de nem feltétlenül a modellen alapul. A garanciális feltételek megváltoznak a gyártó és a telepítő cég által. Az AirPro -klima fűtés és légkondicionálás a fűtési és hűtési rendszer garanciális állapotát ellenőrizheti a Get Warranty formanyomtatványon keresztül.

A rendszeres szűrőcsere lehetővé teszi, hogy a fűtési és hűtési rendszer csúcsértékek mellett működjön, és javítsa a beltéri levegő minőségét. Fontos, hogy rendszeresen cserélje a szűrőket a megfelelő légáramlás biztosítása érdekében, és tartsa otthonuktól mentesnek a portól, allergénektől és baktériumoktól. A szűrő típusától függően heti vagy havi szűrőcseréket igényelhet. Az AirPro-klima szerviz vagy az üzembe helyezési technikus javasolja az ideális egység szűrőit és csere menetrendjét.

Igen. A hangos fűtő- és hűtőberendezések hozzájárulnak a zajszennyezéshez. Bár a pénzügyi megtakarítások nem kötődnek az alacsonyabb zajszinthez, a hűtőrendszer hangminősége jelentős hatást gyakorolhat otthona kényelmére és élvezetére. A légkondicionáló vagy a hőszivattyú hangereje számos tényezőtől függ, például a berendezés kora és élettartamától, valamint hogy a kompresszor szigetelt vagy sem, hozzájárulhat a zaj mennyiségéhez.

Furcsa zajokat okoz? Megfelelően hűtse vagy fűtse otthonának minden területét? Hosszabb ideje hűlni vagy felmelegedni? Nem látszott-e valami nyilvánvaló oka a közüzemi számláknak? Ezek közül bármelyik jelek lehetnek olyan problémák esetén, amelyeknek szüksége van a szolgáltatásra. A legtöbb esetben, minél hosszabb ideig késleltetik, annál rosszabbak lesznek az alapul szolgáló problémák. Tehát feltétlenül lépjen kapcsolatba a airpro-klima szolgáltatással, hogy ellenőrizze a rendszerét, amikor észrevesz valami a szokatlant.

A nagyobb nem mindig jobb; teljesítményt és hatékonyságot nyújt.. A csererendszer megvásárlása előtt mindig győződjön meg róla, hogy a rendszer megfelelően méretezve van, hogy megfeleljen az igényeinek és a költségkereteinek. Az AirPro-klima szakértő alaposan megvizsgálja az otthoni és  komfort követelményeit a megfelelő méret meghatározása és a megfelelő ajánlás megfogalmazása érdekében.

Néhány gyors tipp:

  • Tisztítsa meg és cserélje le gyakran a szűrőket.
    A rendszer hevül és hűvösebb lesz, ha a ventilátor be van kapcsolva. A ventilátor állandó légmozgást biztosít az egész otthonban, és lehetővé teszi a jobb szűrést.
    Az extrém napsugárzásnak kitett ablakokra, árnyékolókra, redőnyökre vagy képernyőkre olyan árnyalatokat építsen be, amelyek mérsékelten tartják a helyiség hőmérsékletét.

Lehet, hogy megpróbálta lefedni a beltéri szagokat a levegő-illatosítók vagy a gyertyák megvilágításával. Sajnos ezek a taktikák csak elfedik a szagokat, nem szabadulnak meg tőle. Ezek a jogorvoslatok valóban negatívan befolyásolhatják a beltéri levegő minőségét a vegyi anyagoktól, amelyek allergiás reakciókat vagy szemirritációt okoznak a lakástulajdonosoknak.

A baktériumok, a poratka, az állati szőrös, a macska nyál és a penész szintén az otthoni illat probléma gyökere lehet. A levegő tisztítására szolgáló egyik módszer az otthonában található csíraölő (UV) fények integrálása, amely segít a szagok megölésében és a biológiai szennyezőanyagok növekedésének gátlásában, a felületek sterilizálásában a HVAC rendszerben. Tisztítják a levegőt is, megakadályozzák a szennyeződések növekedését. Az UV lámpák az otthoni komfortrendszerrel való munkavégzésre vannak felszerelve.

Néha a rossz szellőzés hozzájárul a kellemetlen szagokhoz. A falak ablakai és a stagnált levegő nedvességtartalma a rossz szellőzés jelei. A szakképzett szakemberek felügyelhetik otthoni komfort rendszerét annak megállapítása érdekében, hogy ez egy olyan probléma, amelyet meg kell oldani. A technikus tájékoztathatja Önt arról is, hogyan oldja meg a szellőztető rendszer képes a beltéri levegő megfelelő elforgatására és szellőztetésére.

Minden ember és minden otthon más kényelmet igényel. Az ingerlékenység és az egészségre és a kényelemre ható kiváltó küszöböt a megfelelő megoldások meghatározásához ötvözik. A magas küszöbszintek egyszerű megoldásokat igényelhetnek, például egy jobb levegőszűrőt. Az alacsony küszöbértékekhez szükség lehet légtelenítő rendszerre a kiváltó és irritáló hatás csökkentésére. Az airpro-klima segíthet eldönteni, hogy mely beltéri levegő-javító termékek megfelelőek az Ön számára.

Az Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala által készített tanulmányok szerint a beltéri légszennyező anyagoknak való kitettség 100-szor magasabb lehet, mint a szabadban. A gyakori porelszívás és porszívózás segíthet csökkenteni az otthonában lévő por- és poratka mennyiségét. Azonban nem minden levegőben lévő részecskét lehet kiküszöbölni. A szűrőberendezések segítenek kiküszöbölni azokat a részecskéket, amelyek túl kicsi ahhoz, hogy vákuumot kapjanak. Egyes szűrőberendezések közé tartoznak az UV fényegységek, a légszűrők, az energiatakarékos ventilátorok (ERV-k), a hővisszanyerő ventilátorok (HRV-k) és az elektronikus légtisztítók. A szaktanácsadók otthoni egészségügyi jelentéskatalógusa tájékoztatást ad arról, hogy mely beltéri levegő-javító eszközök megfelelőek az Ön számára. Az airpro-klima segíthet önnek, és a személyes levegőminőséggel kapcsolatos tanácsadással a +36 30 604 1146-es   szakértőktől.

A hőmérséklet beállításai az évtől és az Ön személyes preferenciáitól függenek. Nyáron az átlagos hőmérséklet-beállítás 16 ° -18 °. Télen a normál 22 ° -24 °. Emlékezz, amikor elhagytad a házadat; próbálja elkerülni a drasztikus hőmérséklet változásokat. Ne állítsa vissza a hőmérsékletet 5 ° -nál nagyobbra; ez késztetheti a készüléket a kívánt hőmérséklet beállítás eléréséhez.